افزایش تعرفه پرمصرفها

وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش تعرفه برق پرمصرف ها جنبه تامین منابع مالی ندارد گفت: این طرح مورد تایید کمیسیون های مربوطه قرار گرفته و در سال جاری عملی می شود.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های انرژی اتمی کشور به هزار مگاوات رسیده است، ادامه داد: افزایش ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های اتمی جزو سیاست‌های ماست و به بسته به امکانات کشور این مسئله دنبال خواهد شد.


وی ظرفیت فعلی نیروگاه‌های تجدیدپذیر را حدود ۷۰۰ مگاوات دانست و افزود: این رقم تا پایان برنامه ششم توسعه به پنج هزار مگاوات خواهد رسید. با وجود نوسانات اخیر بازار ارز سازوکار‌های جدیدی پیش‌بینی شده است تا مسیر توسعه تجدیدپذیر‌ها را در کشور با سرعت و قدرت بیشتری ادامه بدهیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: ما برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی این امکان را فراهم خواهیم کرد تا با استفاده از شبکه اتصال انرژی کشورمان بتوانند علاوه بر فروش انرژی تولیدی خود به داخل کشور قادر باشند نسبت به صادرات برق نیروگاه‌های خود به کشور‌های همسایه نیز اقدام کنند.

اردکانیان تاکید کرد: به طور کلی کشور ما از حیث تولید برق رتبه ۳۸ اوایل انقلاب را به رتبه چهاردهم در دنیا ارتقا داده است و هم‌اکنون با تمامی همسایگان خود از جمله پاکستان، ترکمنستان، افغانستان، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق امکان تبادل انرژی دارد.

وی با اشاره به سفر چند روز آینده وزیر برق عراق به کشورمان گفت: در جریان این سفر برنامه سه ساله اصلاح سیستم برق عراق توسط کشور ایران نهایی خواهد شد که این مهم شامل ساخت و بازسازی نیروگاه، بازسازی شبکه داخلی، کاهش تلفات شبکه برق و... خواهد بود.

وزیر نیرو ادامه داد: ما بنا داریم در تمامی این عرصه‌ها همکاری مشترکی با کشور عراق داشته باشیم که این مسئله فرصت مناسبی برای شرکت‌های فعال بخش خصوصی صنعت برق ما نیز خواهد بود. در حال حاضر شرکت‌های سازنده تجهیزات برقی کشور با رشد ۱۳ برابری نسبت به ابتدای انقلاب به حدود ۸۷۵ شرکت رسیده است و شرکت‌های پیمانکار و مهندسین مشاور صنعت برق و انرژی نیز با افزایش ۱۳۸ برابری نسبت به سال ۵۷ به حدود سه هزار و ۴۵۰ شرکت رسیده است؛ بنابراین همکاری ایران و عراق در حوزه برق بازار وسیعی را برای نیرو‌های با تجربه و تحصیل‌کرده کشورمان فراهم خواهد کرد.

اردکانیان خاطرنشان کرد: مسلما رفاه، آسایش و امنیت خاطر مردم کشورمان به امنیت خاطر همسایگان ما مربوط است بنابراین سعی خواهیم کرد تا همسایگان ما در عرصه برق و انرژی روی پای خود بایستند و عرصه‌های جدیدی را برای همکاری بین طرفین تعریف کنیم که در این بین می‌توان به اتصال شبکه برق ایران و سوریه از طریق کشور عراق اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه درصدد تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه هستیم، گفت: در همین زمینه مذاکرات فشرده با فدراسیون روسیه نیز برای سنکرون سازی سیستم برق ایران و روسیه در حال انجام است. در طی دو هفته اخیر نیز مجلس با یک فوریت لایحه حضور ایران در اتحادیه اوراسیا موافقت کرده است که اتصالات برق کشورمان با روسیه به عنوان یکی از اعضای اصلی اتحادیه اوراسیا و همچنین عضویت ما در این اتحادیه مسیر روشنی را در اختیار ظرفیت‌های اقتصادی کشور قرار خواهد داد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه بیش از ۶۵ درصد برق ایران توسط شرکت‌های خصوصی تولید می‌شود، ادامه داد: در این زمینه در آستانه یک تحول بزرگ هستیم و آن هم به این معنا که ظرفیت‌های بزرگتری به کار گرفته خواهد شد تا بازار وسیع‌تری در اختیار دست‌اندرکاران این بخش قرار بگیرد.

اردکانیان خاطرنشان کرد: از سال ۹۲ و با شروع دولت  تاکنون ارزش سرمایه‌گذاری انجام شده در صنعت برق از محل منابع دولتی و بخش خصوصی معادل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح عملکرد ۴۰ ساله بخش آب و فاضلاب کشور پرداخت و افزود: در بخش تامین آب ۱۹ سد ملی بهره‌برداری شده کشور در ابتدای انقلاب هم‌اکنون با رشد ۹ برابری به ۱۷۲ سد رسیده است و حجم ۱۳ میلیارد و ۳۰۴ مترمکعب مخازن سد‌های ملی بهره‌برداری شده در سال ۵۷ نیز با رشد ۳.۹ برابری هم اکنون به ۵۱ میلیارد و ۷۶۵ میلیون مترمکعب رسیده است.

اردکانیان با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های برق‌آبی کشور نسبت به ابتدای انقلاب رشدی ۶.۷ برابری داشته است، ادامه داد: هزار و ۸۰۴ مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های برق‌آبی در ابتدای انقلاب هم اکنون به بیش از ۱۲ هزار مگاوات رسیده است و ۵۵۲ هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی کشور (احداث شده) در سال ۵۷ هم اکنون با رشد ۴.۳ برابری به دو میلیون و ۳۵۲ هزار هکتار رسیده است.

رضا اردکانیان در نشست خبری­ با اشاره به عدم صادرات ­برق در زمان نیاز کشور و تحویل برق به دیگر کشور‌ها به شرط وصول مطالبات افزود:­ در ماه‌هایی که مصرف برق کاهش می‌یابد مثل ماه بهمن، ​­برق​ صادر می‌شود.

وی اضافه کرد: عراق، ­ افغانستان، ­پاکستان و برخی از­ کشور‌ها مقصد صادرات برق ما هستند که از نظر مالی نیز برای دریافت هزینه آن راهکار وجود دارد.

اردکانیان­ با اشاره به تفاهم نامه امضا شده با ­عراق برای وصول بدهی‌های آن کشور گفت: به زودی هیئتی از عراق برای توسعه صادرات برق ایران به عراق­ به کشورمان می‌آیند.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو منتظر تایید نهایی تغییر تعرفه پرمصرف‌ها است ادامه داد: ما نمی‌خواهیم از جیب مردم به مشترکین­ پرمصرف یارانه پرداخت شود بنابراین امیدواریم که هرچه سریعتر تعرفه‌ها ­اصلاح شود تا ما فرصت کافی برای آگاه سازی مردم داشته باشیم.

وی گفت: در این طرح، ​ ما به دنبال سوق دادن مصرف کننده به رعایت الگوی مصرف هستیم به همین دلیل برای مشترکانی که آب و برق را بهینه مصرف میکنند، ​ مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است.

برچسب‌ها:
نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.