اهدای نشان کارآفرینی امین الضرب به مدیر تپسی

شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۸

«نشان کارآفرینی امین الضرب» در چهارمین دوره اهدای این نشان، به «میلاد منشی‌پور»، مدیرعامل تپسی رسید. منشی‌پور این نشان را امروز در مراسم ۱۳۶ سالگی اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی تهران دریافت کرد.

منشی‌پور، مدیرعامل و بنیان‌گذار شرکت تپ‌سی و فعال و کارآفرین حوزه فناوری است. او فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک دانشگاه تهران و دارای مدرک MBA‌ از یکی از دانشگاه‌های فرانسه است و پس از ده سال فعالیت در کشورهای اروپایی، در سال ۱۳۹۴ شرکت تپ‌سی را راه‌اندازی کرد.

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی منشی‌پور، تپ‌سی در جاری رشدی ۳.۵ برابری را تجربه کرده و اکنون بیشتر از یک میلیون راننده در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که از طریق این سامانه حمل و نقل هوشمند آنلاین، برای خود کسب در آمد دارند.

 

میلاد منشی پور در این مراسم گفت: «این نشان تنها متعلق به من نیست بلکه به همه کسانی تعلق دارد که در ۳ سال و نیم گذشته در ساخت و توسعه تپسی کنار من بوده‌اند؛ از هم بنیانگذاران تپسی (هومن دمیرچی و حمید مهینی) تا تمام مدیران و همکارانم که جزو خلاق‌ترین، کارآمدترین و حرفه‌ای‌ترین‌های کشور هستند.»

او با اشاره به اینکه کسب و کارهای نو و اینترنت محور، سهم بزرگی در آینده اقتصاد کشور دارند و این کسب و کارها، ارزشمندترین برندهای کشور خواهند شد، ادامه داد: «در دو دهه گذشته، شرکت‌های اینترنت محور به ارزشمندترین شرکت‌های دنیا تبدیل شده‌اند و در سال ۲۰۱۸، ۱۵ شرکت برتر دنیا، از لحاظ ارزش برند، کسب و کارهای نوینی شامل اپل، گوگل، آمازون و مایکروسافت بوده‌اند.»

مدیرعامل تپ‌سی تاکید کرد: «راه گریز از تنگناهای اقتصادی موجود کشور، گذر از اقتصاد تولید محور به اقتصاد اینترنت محور است که باعث کارآفرینی و اشتغال‌زایی سریع و گسترده می‌شود. همانطور که تاکسی‌های آنلاین در کمتر از ۵ سال، ۳۶۰۰ اشتغال مستقیم و ۲ میلیون اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده‌اند. علاوه بر این با توجه به کمبود منابع، این اقتصاد اینترنت محور است که می‌تواند با منابع مالی بسیار کمتری نسبت به شرکت‌های تولیدی، کار خود را شروع و ارزش خلق کند.»

منشی‌پور افزود: «باید توجه کنیم که امروز، کشورهای بزرگ و قدرتمند، به علت اهمیت زیاد اقتصاد اینترنت محور در سطح ملی برای این حوزه برنامه‌ریزی می‌کنند و حتی کشوری مانند عربستان، ۴۵ میلیارد دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده است چون می‌دانند، آینده متعلق به این شرکت‌هاست. از سوی دیگر توجه به این نکته ضروری است که نظر به ضریب نفوذ بالای اینترنت و تلفن همراه هوشمند در ایران، ما فرصت‌ها و مزیت رقابتی مهمی در این حوزه داریم که می‌تواند زمینه رشد سریع‌تر این بخش را در اقتصاد فراهم کند. همچنین ما در کشور، منابع انسانی توانمندی برای توسعه اقتصاد اینترنت محور داریم و آمارها نشان می‌دهد که ایران، رتبه اول سرانه فارغ التحصیلان در رشته‌های علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات را در دنیا دارد.»

مدیرعامل تپ‌سی در جمع پیش‌کسوتان و کارآفرینان حاضر در مراسم اعطای نشان امین‌الضرب، نمایندگان اقتصاد خصوصی کشور را به مشارکت در توسعه اقتصاد اینترنت محور دعوت کرد و خاطرنشان کرد: «ورود بازیگران اینترنتی به اقتصاد کشور، می‌تواند منجر به سهولت دسترسی به مشتریان و گسترش بازار کسب و کارهای دیگر شود. همانطور که فروشگاه‌های آنلاین، مشتریان جدیدی برای شبکه تامین کنندگان کالا و خدمات مختلف فراهم کردند و این دو را به هم پیوند دادند.»

گفتنیست نشان امین‌الضرب در سال‌های اخیر به اکوسیستم استارتاپی و فناورانه کشور نگاه ویژه‌ای داشته به طوری که در سال‌های گذشته، «حسام میرآرمندهی»، موسس کافه بازار، «محمدجواد شکوری مقدم»، موسس و مدیرعامل صبا ایده و آپارات، و برادران محمدی به عنوان مدیران عامل دیجی‌کالا نیز این نشان را دریافت کرده‌اند.

در چهارمین دوره مراسم اعطای نشان امین‌الضرب در ۱۳۶ سالگی اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی تهران، از «میلاد منشی‌پور» از بنیانگذاران شرکت تپ‌سی و فعال و کارآفرین حوزه فناوری، با اهدای لوح و نشان امین‌الضرب تقدیر شد.

شایان ذکر است رویداد اهدای نشان کارآفرینی امین الضرب برای بزرگداشت کارآفرینان و یاد مرحوم امین الضرب برگزار می‌شود. حاج محمد حسن امین‌الضرب از مهم‌ترین کارآفرینان قرن ۱۹ و نخستین سرمایه‌گذار در بخش خصوصی بوده است.

در این مراسم هشت نشان و تندیس امین‌الضرب به چهره‌‌های اقتصادی که از سوی هیات داوران برگزیده شده بودند اهدا شد (یک نشان به‌طور مشترک). این مراسم که پایه‌گذاری آن از سوی اتاق بازرگانی تهران صورت گرفته، جشنواره‌ای از سوی بخش خصوصی برای تقدیر از چهره‌های فعال بخش خصوصی است. لیست برندگان کامل این دوره از مراسم اهدای نشان کارآفرینی امین الضرب به شرح زیر است:

کارآفرینان برتر و برندگان لوح، نشان و تندیس امین‌الضرب:

  • داود عابدی آملی، بنیانگذار گروه صنعتی تاژ
  • علی سالک نجات، بنیانگذار گروه صنعتی نجاتی (آناتا)

برگزیدگان و دریافت‌کنندگان لوح و نشان امین‌الضرب:

  • آقایان شمس‌الدین و نورالدین نوربخش، بنیانگذاران گروه دامداران
  • نصراله ایزدپناه، موسس گروه صنعتی استیل‌البرز
  • مهدی خان‌محمدی، بنیانگذار گروه صنعتی نان ‌سحر
  • میلاد منشی‌پور، از بنیانگذاران شرکت تپ‌سی
  • علینقی مشایخی، اقتصاددان و از موسسان دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف
  •  سهیلا ترابی ‌فارسانی، پژوهشگر‌ اقتصاد

درباره امین الضرب ( پدر برق ایران ) :

محمدحسین امین‌الضرب اصفهانی (زاده - درگذشته ۲۵ آذر ۱۳۱۱ تهران)، تاجر ایرانی در دورهٔ قاجار بود. او در دورهٔ زمامداری مظفرالدین‌شاه دستگاه تولید برق را از روسیه خرید و به این شکل، برق وارد ایران شد و جای گاز را گرفت. به همین دلیل به محمدحسین امین‌الضرب اصفهانی «پدر برق ایران» لقب داده‌اند. در آن زمان مردم برای روشنایی از روغن یا نفت استفاده می‌کردند.

قبل از آمدن برق به ایران، روشنایی خیابان‌ها و کوچه‌ها، یکی از مشکلات دولت وقت بود. بنابراین برای اولین بار در ایران کارخانه‌ای دایر شد که روشنایی خیابان ناصریه و خیابان دراندرون (باب همایون فعلی) را با استفاده از گاز کاربیت تأمین می‌کرد. البته این روشنایی، مختص خیابان‌هایی بود که به دربار منتهی می‌شد و با اولین سفر ناصرالدین شاه به فرنگ، روشنایی به ایران آمد و خیابان‌های شهر را برای مدت کوتاهی روشن کرد اما پس از چند روز توسط اهالی قطع و خراب و روشنایی آن منحصر به اندرون دربار شد.

در زمان مظفرالدین‌شاه، محمدحسین امین‌الضرب اصفهانی، اولین دستگاه تولید برق را از روسیه خریداری کرد و به این ترتیب برق به‌طور رسمی وارد ایران شد و جای گاز را گرفت.

 

نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.